Familierådgivning

Familierådgivning

For os på Fjordskolen er forældre en meget vigtig ressource, og derfor lægger vi meget vægt på forældresamarbejdet.

Det gælder både i den daglige kontakt, når vi henter og bringer jeres børn og lige får en ”vejrmelding”, i den faste, ugentlige og lidt mere grundige kontakt, og når vi – efter behov – træder til med mere intensiv hjælp.

​Fjordskolen er et dagbehandlingstilbud på Sjælland for autister og børn med andre diagnoser eller særlige behov. Vi har fire afdelinger i Lejre Kommune, fordelt over Kirke Såby og Kirke Hyllinge.

​Familierådgiver til rådighed døgnet rundt

Familiearbejdet har mange former, alt afhængigt af familiens behov – og den ydes døgnet rundt. Herunder kan I læse om nogle af vores fokusområder og det, vi kan tilbyde jer:​

  • ​Telefonisk rådgivning og sparring. Det kan være, der er en krisesituation i hjemmet, hvor forældrene har brug for akut rådgivning.
  • Sparring ift., hvordan man som forældre bedst håndterer at have et barn med en diagnose, også ift. søskende og øvrig familie.
  • Hjælp til at få barnet i skole
  • Egentlig terapi, hvor vores opgave er at lytte, forstå og reflektere sammen med forældrene
  • Hjælpe med at udrede konflikter i familien, der udspringer af den vanskelige situation med et barn med særlige behov.
  • Kurser – fx til bedsteforældre eller anden udvidet familie.

Hvordan foregår familierådgivning?

Afhængigt af jeres behov finder rådgivningen enten sted på Fjordskolen eller i hjemmet. Det vigtigste i familierådgivningen er, at vi arbejder indenfor trygge rammer.

​Er det et mindre problem, der kan tackles over telefonen, så vælger vi den løsning, men vi tilbyder som nævnt også længerevarende forløb, hvor jeres familie kan få vejledning og coaching i vores familierådgivning.

​Vores tilgang til familien bygger på den systemiske (coachende) familieterapi, hvor familien selv har nøglen til løsningen, og hvor kontakten til familien bygger på anerkendelse og positivitet.

​Kontakt os døgnet rundt – alle ugens dage

Behovet for ekstra vejledning og hjælp i form af familierådgivning kan opstå akut og ikke altid indenfor normale ”arbejdstider”. På Fjordskolen mener vi, det er vigtigt, at I som forældre skal føle jer trygge døgnet rundt – det smitter af på barnet.

​I har derfor mulighed for at kontakte vores familierådgivning døgnet rundt, alle ugens dage, så I altid ved, at støtten kun er et telefonopkald væk. Dette følger naturligvis med i prisen på vores dagtilbud.